Zich inzetten met het PEFC-label

Positioneer u via uw aankoopkeuzes als een verantwoordelijke speler door het PEFC-label te eisen van uw leveranciers en uw engagement bekend te maken bij uw klanten.

Zich inzetten met het PEFC-label

Positioneer u via uw aankoopkeuzes als een verantwoordelijke speler door het PEFC-label te eisen van uw leveranciers en uw engagement bekend te maken bij uw klanten.

Breng het PEFC-label op uw producten aan

U kunt dit label direct op een product aanbrengen, maar ook op de verpakking van producten die PEFC-gecertificeerd zijn. 

  • Eis PEFC in uw aankoopbeleid

Werk in de eerste plaats een inkoopbeleid uit en voer het in, waarbij u PEFC-gecertificeerde materialen eist bij uw aankopen van hout, papier en karton.

  • Controleer uw leveranciers

Met meer dan 20.000 PEFC-gecertificeerde bedrijven wereldwijd kunnen veel van uw leveranciers al PEFC-gecertificeerd zijn. Neem contact met hen op en vraag hen of ze een certificaat hebben, of zoek ze op in onze database.

  1. Als uw leveranciers al een PEFC-certificaat hebben, vraag hen dan om u PEFC-materiaal te leveren en breng indien mogelijk het PEFC-label aan op het product (bijv. op de verpakking). 
  2. Als uw leveranciers niet PEFC-gecertificeerd zijn, moedig ze dan aan om een PEFC-certificaat te behalen en u PEFC-gecertificeerde producten te leveren. 
  3. Als uw huidige leveranciers geen PEFC-certificaat kunnen behalen of als u op zoek bent naar nieuwe leveranciers, kunt u naar PEFC-gecertificeerde bedrijven zoeken in onze database.

Gebruik het PEFC-promotielabel

Gebruik het PEFC-promotielabel om uw engagement voor duurzaam inkopen te communiceren op uw website, in uw jaar- en MVO-verslagen, in uw marketingmateriaal, in uw catalogi en brochures en in uw materiaalstock. 

Dit label heeft de standaardtekst “Bevordering van duurzaam bosbeheer”. U kunt de onderstaande teksten echter als alternatief gebruiken:
"[Bedrijfsnaam] koopt PEFC-gecertificeerde producten"
"[Bedrijfsnaam] bronnen PEFC-gecertificeerde producten"
"[Bedrijfsnaam] biedt PEFC-gecertificeerde producten aan"

Laat u zich certificeren

Om het labelen te vereenvoudigen kan uw bedrijf zelf de PEFC Chain of Custody certificering behalen. Zo kunt u het PEFC-label met uw eigen logonummer gebruiken en moeten uw leveranciers u niet meer die van hen bezorgen. U kunt uw etiketten rechtstreeks downloaden van de PEFC-logogenerator.

Ontdek hier de 5 stappen om uw onderneming te laten certificeren!

Keep in touch

Ontvang elke 2 maanden onze nieuwsbrief