100% van onze Aurora-papierwaren zijn PEFC-gecertificeerd

Het Belgische familiebedrijf Aurora heeft als kernactiviteit papier verwerken tot papierwaren. Wim Tackx, aankoper van de grondstoffen, vertelt over de voordelen van de PEFC-certificering voor zijn bedrijf.

100% van onze Aurora-papierwaren zijn PEFC-gecertificeerd

16 mei 2023 Chain of Custody bedrijven

Het Belgische familiebedrijf Aurora heeft als kernactiviteit papier verwerken tot papierwaren. Wim Tackx, aankoper van de grondstoffen, vertelt over de voordelen van de PEFC-certificering voor zijn bedrijf.

Kan je het bedrijf en zijn positie op de markt even voorstellen?

Aurora is een productiebedrijf dat grondstoffen aankoopt en verwerkt tot afgewerkte papierwaren, zoals schriften, cursusblokken, agenda’s. Het is een familiebedrijf dat 88 jaar geleden door de familie Peeters werd opgericht in een garage in Turnhout. Intussen zijn we uitgegroeid tot de 3e grootste Europese speler op vlak van papierwaren. In totaal werken op onze site in Beerse 80 mensen, waarvan 60 in de productie en 20 bedienden. Onze afzetmarkt is vooral België en Nederland, maar we voeren ook uit naar tal van andere Europese landen.

Wanneer en waarom behaalde Aurora het PEFC Chain of Custody-certificaat?

Dat was in 2011. In eerste instantie deden we dit om te beantwoorden aan de vraag van de markt. Intussen zijn al onze Aurora-artikelen PEFC-gecertificeerd en trekken we volop die PEFC-kaart. We willen aan de klanten garanderen dat ze 100% zeker mogen zijn dat het papier afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen en dat wij hierin meegaan. Ons papier en karton komt allemaal van Europese papierfabrieken die het als een evidentie zien om duurzaam bosbeheer te steunen.


We willen de klanten garanderen dat ze 100% zeker mogen zijn dat het papier afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Wim Tackx, Aurora


Hoe heeft het bedrijf voordeel gehaald uit de PEFC-certificering?

We weten dat zo goed als al onze klanten, namelijk grootwarenhuizen, groothandel, retail, enkel gecertificeerde papierwaren willen. Als we niet zouden beschikken over een PEFC Chain of Custody-certificaat, dan zouden de meeste van onze klanten afhaken. Je mag gerust zeggen dat ons groot klantenbestand rechtstreeks gerelateerd is aan ons PEFC-certificaat. En we kunnen ook tegemoet komen aan de vraag van potentiële klanten. Een toekomstgerichte visie dus.

Onze producten zijn te vinden in deze winkels: ALDI, AVA Papier, Carrefour, Colruyt, Delhaize, Fun/Traffic, Schleiper et Standard Boekhandel.


Merk je waardering van de klanten voor het feit dat Aurora gecertificeerd is?

Zelf ben ik niet rechtstreeks in contact met de klanten, maar via onze sales hoor ik wel dat klanten onze inspanningen waarderen én dat ze ons daar ook bewust voor kiezen.Ons PEFC-certificaat maakt deel uit van een duidelijke toekomstvisie. Wim Tackx, Aurora


Wat betekent het voor jou persoonlijk om te werken voor een bedrijf dat zijn verantwoordelijkheid neemt voor de toekomst van de bossen?

Dat vind ik zeer belangrijk. Ik geloof sterk in het feit dat er geen plan B is. Duurzaamheid is een hot topic in de papierindustrie. Toch ligt de papiersector soms onder vuur. Onterecht. Wanneer bomen gerooid worden voor papier, worden er per boom 1 of 2 bijgeplant. En hier draag ik graag mijn steentje toe bij.Terug naar de lijst

Keep in touch

Ontvang elke 2 maanden onze nieuwsbrief