Bescherm een bos, oogst een toekomst

Koop verantwoordelijk! Maak als consument het verschil.

Bescherm een bos, oogst een toekomst

Koop verantwoordelijk! Maak als consument het verschil.

Of u nu uw huis renoveert of producten op basis van hout of papier koopt, controleer of uw producten het PEFC-label dragen. 

Dit label geeft u de garantie dat het gekochte product afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.

Help onze bossen te beschermen: zoek het PEFC-logo bij de aankoop van hout en papier.

Producten op basis van hout of papier uit duurzame bronnen bieden een alternatief voor materialen met een hoge CO2-voetafdruk, zoals plastic, beton en staal. Door PEFC-gecertificeerde producten te kopen maakt u een keuze voor duurzame en ecologische producten. 

Wist je dat?

Hout blijft koolstof opslaan, zelfs nadat de boom is geveld en gebruikt. Houten meubels en huizen kunnen honderden jaren lang koolstof opslaan.

Door PEFC-gecertificeerde producten te kopen stimuleert u de vraag naar gecertificeerde producten en creëert u een financiële stimulans voor het behoud van de bossen. Zo levert u een actieve bijdrage aan de strijd tegen de klimaatverandering.

Welke producten kunnen het PEFC-label dragen?

Er zijn veel producten gemaakt van hout met het PEFC-label: boeken, papier, schoolbenodigdheden, verzorgingsproducten, meubels, parketvloeren, tuinhuisjes, speelgoed, bouwhout en textielvezels, om nog maar te zwijgen van de vele PEFC-gecertificeerde verpakkingen zoals voor thee, granen, rijst en nog veel meer.

Met meer dan 50 aangesloten landen biedt het PEFC-certificeringssysteem ook een brede waaier van houtsoorten, prijzen en landen van herkomst.Een schenking doen

Uw steun levert een belangrijke bijdrage aan de duurzaamheid van onze bossen.


Contact

Valérie Squelart

Communication & Marketing

Wist je dat?

De omschakeling van bossen naar andere, meer winstgevende toepassingen, zoals veeteelt of oliepalmplantages, is een van de belangrijkste oorzaken is van de ontbossing. Dit heeft bijna 20% van de jaarlijkse wereldwijde CO2-uitstoot tot gevolg.

News

8 september 2022

Weekend van hout en bos: win een nacht in een hut in het bos!

Groot publiek & consumenten

26 juli 2022

Ontmoet ons op de Libramont beurs!

Groot publiek & consumenten

23 juni 2022

PEFC Belgische fotowedstrijd: ontdek de winnende foto's!

Groot publiek & consumenten

Keep in touch

Ontvang elke 2 maanden onze nieuwsbrief