Kewlox, een PEFC-gelabeld Belgisch stijlicoon

Geneviève Le Clercq, Afgevaardigd Bestuurder van Kewlox, staat aan het roer van dit op en top Belgisch bedrijf met internationale uitstraling. Stijl en duurzaamheid gaan hier hand in hand.

Kewlox, een PEFC-gelabeld Belgisch stijlicoon

28 september 2022 Chain of Custody bedrijven

Geneviève Le Clercq, Afgevaardigd Bestuurder van Kewlox, staat aan het roer van dit op en top Belgisch bedrijf met internationale uitstraling. Stijl en duurzaamheid gaan hier hand in hand.

Kun je je bedrijf even voorstellen?

Kewlox is een familiebedrijf dat opgericht werd in 1958. Doorheen de jaren groeide het Kewlox-opbergmeubel uit tot een Belgisch stijlicoon. Het is gebaseerd op een ingenieus montagesysteem. Het is terug te leiden tot vier stalen hoekprofielen die massief beuken dwarslatten en draagklampen samen houden om een stevige structuur met levenslange garantie, waarvan de montage geen lijm noch schroeven behoeft, te creëren. 

Onze meubelen worden volledig in België ontworpen en gemaakt. Dit garandeert een korte cyclus tussen de productie en de consument. Bovendien zijn al onze producten PEFC-gecertificeerd. 


Welke rol speelt duurzaamheid in uw bedrijf?

Duurzaamheid én kwaliteit zijn twee begrippen die in het DNA van ons bedrijf zitten. Als bedrijf proberen we ook zoveel mogelijk in te zetten op circulariteit en we vinden dat de PEFC-certificatie hier zeker zijn plaats in heeft. We gebruiken hout, maar garanderen onze klanten ervan dat het hout afkomstig is uit duurzaam bosbeheer en de teruggroei van de bomen dus verzekerd is. We willen dat mensen duurzame producten kopen en deze dan ook zo lang mogelijk gebruiken. Als bedrijf zetten we volop in op het geven van raad aan de klanten voor hergebruik.

We willen als bedrijf een grote maatschappelijke bijdrage leveren. Geneviève Le Clercq


Waarom heb je gekozen voor PEFC-certificering van het bedrijf?

We vinden het belangrijk om als bedrijf, hoewel we een klein bedrijf zijn met zo’n 30 personen, een grote maatschappelijk bijdrage te leveren. De strijd aangaan tegen ontbossing vinden wij als grote verbruiker van hout, zeer belangrijk. Dat is de reden dat we sinds 2009 over de PEFC-certificatie beschikken. Het vergt natuurlijk wel wat inspanning, maar het is voor ons een logische stap in een duurzame bedrijfsvoering.

 

Is het belangrijk voor jou om lokaal hout aan te schaffen?

Uiteraard. Onze bevoorrading gebeurt uitsluitend in Europa. We streven ernaar om de kilometers tussen het bos en onze productieplek in Eghezée te minimaliseren. Het grootse deel van ons hout is afkomstig uit bossen in België en buurlanden. We hebben in onze nabijheid heel wat PEFC-gecertificeerde bossen, dus is het niet meer dan logisch dat we ons daar bevoorraden. Onze meubelen worden volledig in België ontworpen en gemaakt. Dat garandeert ook een korte cyclus tussen de productie en de consument.

Overheden eisen vaak duurzaam hout, wat wij toejuichen. Geneviève Le Clercq

 

Merk je een sterke waardering van de klanten voor die duurzame inspanningen?

Zeer zeker. Klanten weten dat wij enkel met de beste leveranciers werken, dus leveranciers die zelf ook hout verwerken uit duurzaam beheerde bossen. Wie niet beschikt over een PEFC-certificaat kan ons sowieso geen producten leveren. Ook overheden waarderen dat wij dankzij ons PEFC-certificaat aan hen kunnen leveren. Zij eisen namelijk vaak duurzaam hout, wat wij toejuichen.

 

© Fotokrediet: Julien Renault

Terug naar de lijst

Keep in touch

Ontvang elke 2 maanden onze nieuwsbrief