Diensten en kosten van de PEFC certificering

Toegang tot een reeks praktische PEFC tools en diensten als onderdeel van uw chain of custody certificering, waaronder de PEFC Label Generator.

Diensten en kosten van de PEFC certificering

Met PEFC chain of custody certificering kunt u uw klanten laten zien dat u duurzaam bosproducten inkoopt. Het biedt u ook een aantal voordelen voor het milieu, mensen en uw bedrijf, zoals toegang tot nieuwe markten en naleving van wetgeving.

Diensten

Naast de vele voordelen die PEFC certificering uw bedrijf biedt, kunt u ook profiteren van een hele reeks praktische hulpmiddelen, materialen en diensten van PEFC. Van toegang tot onze online database van gecertificeerde bedrijven tot het eenvoudig creëren van uw PEFC labels dankzij de label generator, wij staan altijd tot uw beschikking om u de beste service te bieden.

1. Label generator

Met dit platform kunt u snel en eenvoudig uw eigen PEFC-labels maken. Het is beschikbaar in 30 talen met een helpmodule om u stap voor stap te begeleiden. U kunt het 1e deel van het label aanpassen (b.v. "Dit product is..." vervangen door "Deze tafel is..." om uw klanten geen twijfel te laten bestaan over welk product gecertificeerd is. U kunt het formaat, de kleur, enz. wijzigen. De labels zullen altijd voldoen aan de regels voor het gebruik van de PEFC-merken. Er zijn 3 formaten (EPS, PDF, PNG) voor alle mogelijke toepassingen van het label - van afdrukken op verpakkingen tot weergave op uw website.

  • Om toegang te krijgen tot de label generator moet uw bedrijf PEFC-gecertificeerd zijn en een licentieovereenkomst hebben getekend om de PEFC-merken te gebruiken. Neem contact met ons op als dit nog niet het geval is.
  • Heeft u nog geen aansluitgegevens ontvangen terwijl u al een licentie heeft? Neem dan contact met ons op.

2. Online training

U heeft toegang tot een PEFC Essentials e-learning platform om de mensen die verantwoordelijk zijn voor PEFC in uw organisatie te informeren. Klik hier om toegang aan te vragen.

3. Zichtbaarheid op de website van PEFC International

Alle PEFC Chain of Custody gecertificeerde bedrijven zijn te vinden in de rubriek "Find certified" op www.pefc.org. Dit is de online database waarin bedrijven, organisaties en individuen wereldwijd kunnen zoeken naar PEFC-gecertificeerde entiteiten en producten.

4. Communicatiemateriaal

Wij bieden brochures, beeldmateriaal en teksten die u kunt bestellen of downloaden om over uw PEFC certificaat te communiceren.

5. Ondersteuning 

Onze support dienst in België helpt u bij het interpreteren van de normen, het gebruik van de labels, het vinden van leveranciers en het communiceren van uw certificering.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Nieuwe gecertificeerde leveranciers in België, informatie over de standaarden, beschikbare documenten, uitnodigingen voor evenementen en getuigenissen... Ontvang elke 2 maanden onze Belgische nieuwsbrief.


 

Kosten van PEFC certificering

De kosten voor PEFC chain of custody certificering omvatten:

  • De auditkosten: elke certificatieinstelling bepaalt haar eigen tarief. Dit varieert naargelang de grootte van het bedrijf en de complexiteit van de controleketen.
  • De bijdrage aan PEFC Belgium.

De bijdrage

De bijdrage dekt het lidmaatschap van het PEFC-systeem en de rechten om het PEFC-label te gebruiken. De hoogte van de bijdrage wordt goedgekeurd door de Algemene Vergadering van PEFC Belgium. Deze bijdrage stelt PEFC Belgium in staat om:

  • duurzaam bosbeheer te bevorderen door communicatie, bescherming en verdediging van de PEFC-merken
  • de PEFC-certificaten administratief beheren en
  • ondersteuning te bieden aan PEFC chain of custody gecertificeerde bedrijven.

Berekening van de bijdrage

De hoogte van de bijdrage wordt berekend op basis van de omzet van de onderneming. Het bestaat uit een vast bedrag per niveau en een variabel bedrag per niveau.

  • Individueel bedrijf: de bijdrage wordt berekend op basis van de totale omzet is het bedrijf waarop het certificaat betrekking heeft.
  • Onderneming met meerdere vestigingen ('multisite'): de bijdrage wordt berekend op basis van de totale omzet van alle vestigingen waarop het certificaat betrekking heeft.
  • Bedrijf opgenomen in een certificaat van een groepcertificaat ('Producer group'): er wordt een korting van 20% op de bijdrage verleend. Voorwaarden: de totale omzet is minder dan €10 miljoen en het aantal werknemers minder dan 50 VTE's.

Download onderstaande tabel en voer uw omzet in. De hoogte van uw bijdrage wordt automatisch berekend.

Bedragen van de CoC bijdrage vanaf 1/11/2022 (Notification fees) 60.43 KB

De kosten in de onderstaande tabel zijn van toepassing vanaf 1 september 2024.

Bedrag van de CoC bijdrage vanaf 1/09/2024 (Notification fees) 70.81 KB


Hoe betaal ik de bijdrage?

De bijdrage wordt jaarlijks gefactureerd door de certificatieinstelling bij de facturatie van de audit. Het bedrag van de bijdrage wordt vervolgens door de certificatieinstelling aan PEFC Belgium betaald.

 

Keep in touch

Ontvang elke 2 maanden onze nieuwsbrief