World Architecture Festival 2022

World Architecture Festival 2022

Architectuur & duurzaam bouwen

Het jaarlijkse World Architecture Festival (WAF), dat dit jaar zijn 15e editie beleeft, is de meest prestigieuze architectuurprijs ter wereld en wordt beoordeeld door de grootste namen uit de architectuurwereld. En de 'Best Use of Certified Timber Prize' keert er terug!

Het WAF is de enige mondiale architectuurprijs waar de genomineerden hun projecten live aan de jury presenteren voor een publiek van vakgenoten.

Dit jaar zal worden nagegaan hoe de architectuur reageert op de vernieuwing van het collectieve leven na de pandemie en in het licht van de verbintenissen om de klimaatverandering tegen te gaan. Sprekers en panels zullen het collectieve gebruik van architectuur en openbare ruimte bespreken. In de loop van het evenement zullen zij zich afvragen wat er verandert ten gevolge van gezondheidsoverwegingen, en hoe het huiselijk leven, de werkcultuur en de sociale betrokkenheid in onze nieuwe wereld functioneren. 

Speciale prijs gesteund door PEFC

De prijzen van het WAF worden erkend door zowel architecten als opdrachtgevers. Het is de plaats waar uw werk waardevolle bekendheid krijgt en waar u uw project kunt presenteren aan een panel van wereldberoemde juryleden.

De Best Use of Certified Timber Prize keert terug naar het WAF. Deze prijs wordt gesteund door PEFC. Een speciale jury, onder wie een vertegenwoordiger van PEFC International, zal de inzendingen selecteren die gecertificeerd hout op een innovatieve, educatieve of artistieke manier hebben gebruikt. De architecten die op de shortlist staan, worden benaderd om te bevestigen dat het hout dat in het project is gespecificeerd en gebruikt, afkomstig is van gecertificeerde bronnen waaruit blijkt dat zij toonaangevend zijn op het gebied van duurzaam ontwerpen.

De shortlist voor de prijs voor het Best Use of Certified Timber Prize wordt gekozen uit de hoofdselectielijst van de WAF - de inschrijvers hoeven geen extra bijdrage te betalen.

Verhoog uw naamsbekendheid en laat uw werk zien op het grootste jaarlijkse, wereldwijde architectuurfestival ter wereld! Alle genomineerde inzendingen krijgen online exposure voor een publiek van meer dan 90.000 architecten, opdrachtgevers en perscontacten uit meer dan 65 landen. Een WAF-award zal uw praktijk naar een hoger niveau tillen en zal helpen uw wereldwijde reputatie als toonaangevende architect op te bouwen. 

Dien uw project vóór 27 mei in

Presenteer uw project live op het festival en krijg inzicht van onschatbare waarde van wereldberoemde juryleden!


Datums

november 29 to 2 december 2022

01:00 - 23:59 (UTC+2)

Aan mijn kalender toevoegen

Locatie

Open website

Lisbon
Portugal

Contact

Maxime de Schietere

Account Manager

Keep in touch

Ontvang elke 2 maanden onze nieuwsbrief