Bois & Habitat: maak kans op een PEFC-gecertificeerde massief eiken tafel!

Kom van 22 tot 25 maart naar Namen om alles te weten te komen over duurzaam hout in de bouw. Het perfecte moment om de prachtige PEFC-gecertificeerde houtprijs van onze partner Biemar Bois te ontdekken.

Bois & Habitat: maak kans op een PEFC-gecertificeerde massief eiken tafel!

14 februari 2024 Groot publiek & consumenten

Bent u van plan om met hout te (ver)bouwen? Wilt u uw huis in een nieuw jasje stekken met duurzame materialen? Bois & Habitat is ideaal voor u! Het is de enige Belgische beurs gewijd aan hout en aan mensen die hun huis op een verantwoorde manier willen bouwen, renoveren en inrichten.

Vandaag de dag is de impact van de bouw op het milieu welbekend. De sector is de grootste uitstoter van broeikasgassen, goed voor bijna 37% van de wereldwijde uitstoot1

Vergeleken met beton, staal, cement en glas is er voor de productie van hout minder energie nodig en in plaats van koolstof uit te stoten, wordt het opgeslagen. Bouwen met hout is een manier om onze CO2-uitstoot te verminderen en de effecten van klimaatverandering tegen te gaan.

Uit het juiste hout gesneden

Hout kan niet alleen grote hoeveelheden CO2 opslaan in de atmosfeer, het staat ook bekend om zijn uitstekende thermische en akoestische isolatie-eigenschappen

Het is natuurlijk, hernieuwbaar en recycleerbaar en kan ook worden gebruikt om gebouwen op te trekken met hoge prestaties en een laag energieverbruik - een essentieel criterium tegenwoordig.

Hout gebruiken is dus de ideale manier om uw ecologische voetafdruk te verkleinen en uw levenskwaliteit te verbeteren.

Waarom duurzaam hout kiezen voor uw bouw- of renovatieproject?

Door te kiezen voor gecertificeerd duurzaam hout waarborgt u de vernieuwing van het bos, het behoud van de biodiversiteit in het bos en de rechten van de inheemse bevolking en mensen die in het bos werken en wonen. PEFC-certificering zorgt voor het juiste evenwicht tussen de drie pijlers van duurzaamheid: ecologisch, sociaal en economisch. Maak voor uw bouw- en renovatieprojecten de juiste keuze voor de planeet!

Vragen voor de toekomst

Wil u meer weten over duurzaam hout? Kom dan langs op stand nr. 2019! We beantwoorden graag uw vragen over leveranciers in België, gecertificeerd hout en de uitdagingen van duurzaam bosbeheer.

Win PEFC massief houten meubelen

We zijn er trots op dat we opnieuw samen met Bois & Habitat de officiële wedstrijd van de beurs organiseren. Dit jaar biedt onze PEFC-gecertificeerde partner Biemar Bois de prachtige prijs aan. Dit familiebedrijf, gevestigd in Soumagne en Malmedy, is gespecialiseerd in hout voor binnen- en buiteninrichting en bedient zowel particuliere als professionele klanten.

Maak kans op een prachtige PEFC-gecertificeerde massief eiken tafel en twee banken ter waarde van €2.250, gemaakt door Biemar Bois!1 (bron: UNEP, United Nations Environment Programme)

PEFC & EUDR

Ontdek hoe PEFC zijn standaarden afstemt op de regelgeving van de Europese Unie voor ontbossingsvrije producten.

Evenement(en)

Bois & Habitat 2024

Groot publiek & consumenten

Namen

Contact

Maxime de Schietere

Account Manager

Document(en)

Keep in touch

Ontvang elke 2 maanden onze nieuwsbrief