Geef uw feedback op de nieuwe PEFC EUDR DDS module + webinaire

Belanghebbenden wereldwijd worden uitgenodigd om hun feedback te geven op de nieuwe PEFC EUDR DDS-standaardmodule. Deadline voor commentaar is 7 mei 2024.

Geef uw feedback op de nieuwe PEFC EUDR DDS module + webinaire

15 maart 2024 Bedrijven - Chain of Custody

Belanghebbenden wereldwijd worden uitgenodigd om hun feedback te geven op de nieuwe PEFC EUDR DDS-standaardmodule. Deadline voor commentaar is 7 mei 2024.

We hebben de nieuwe PEFC EUDR Due Diligence System (DDS) ontwikkeld om PEFC Chain of Custody gecertificeerde organisaties te ondersteunen bij het voldoen aan hun EUDR verplichtingen.

Dit vrijwillige instrument kan eenvoudig worden geïntegreerd binnen de huidige PEFC Chain of Custody processen, waarbij bedrijven op productgroep niveau beslissen of zij de PEFC Chain of Custody DDS (ST 2002) implementeren of deze vervangen door de PEFC EUDR DDS.

Vul dit formulier in om de link naar de conceptstandaardmodule te ontvangen.

De PEFC EUDR wordt uitgerold

De afgelopen maanden hebben we aanzienlijke vooruitgang geboekt naar afstemming met de EUDR. Een belangrijk aspect van dit werk is het aanpassen van de PEFC Chain of Custody standaard naar de EUDR vereisten, wat heeft geleid tot de ontwikkeling van de nieuwe PEFC EUDR DDS. En nu hebben we uw feedback nodig.

Openbare raadplegingen zijn een essentieel onderdeel van het ontwikkelingsproces van de PEFC standaarden. Dit is het moment waarop iedereen het concept kan lezen en opmerkingen kan plaatsen. Elke opmerking krijgt antwoord.

 De consultatie loopt tot 7 mei. Vul dit formulier in om de link naar de conceptstandaardmodule te ontvangen.

De PEFC EUDR DDS

De PEFC EUDR DDS is gebaseerd op de bestaande Chain of Custody DDS. Het doel van de EUDR DDS is om de EUDR eisen begrijpelijk te maken waardoor het duidelijk wordt wat dit in de praktijk betekent. Bestaande overlap met de Chain of Custody standaard wordt vanzelfsprekend meegenomen.

Eenvoud is een sleutelbegrip geweest tijdens de ontwikkeling. Ons doel is om een systeem te bieden dat eenvoudig kan worden geïntegreerd in de keten, zodat organisaties de module kunnen implementeren binnen een systeem waarmee ze al bekend zijn.

 Voor meer informatie over de nieuwe PEFC EUDR DDS kunt u kijken hoe Marta Martinez Pardo,  technisch manager en PEFC Chain of Custody expert, de module introduceert tijdens ons recente PEFC EUDR webinar. Bekijk de opname.


Webinar op 27 maart en 24 april: inleiding tot de PEFC EUDR DDS 

Bereidt u zich voor om uw feedback te geven over de PEFC EUDR DDS standaardmodule, maar wilt u meer informatie over deze nieuwe module? PEFC organiseert op 27 maart en 24 april een speciale informatie webinar, voor iedereen toegankelijk, om deze nieuwe PEFC EUDR DDS te introduceren en uw vragen te beantwoorden.

Het webinar vindt plaats op 27 maart en 24 april om 10.00 en 16.00 uur. Het webinar duurt een uur en er is een open vraag- en antwoordsessie. U hoeft u maar voor één webinar in te schrijven.


Verdere informatie

 Als u vragen heeft over PEFC en onze samenwerking met EUDR, neem dan contact met ons op via eudr@pefc.org.

PEFC & EUDR

Ontdek hoe PEFC zijn standaarden afstemt op de regelgeving van de Europese Unie voor ontbossingsvrije producten.

Contact

Samuel Oldenhove

General Secretary

Keep in touch

Ontvang elke 2 maanden onze nieuwsbrief