Internationale fotowedstrijd 2022 - de winnende foto!

We zijn blij aan te kondigen dat de jury de PEFC Fotograaf van het Jaar 2022 heeft gekozen: Beate Magedin met haar foto "Small Woods in a Big Forest", getrokken in een Zweeds bos. Twee Belgische foto's behoorden tot de 12 finalisten!

Internationale fotowedstrijd 2022 - de winnende foto!

14 december 2022 Groot publiek & consumenten

Van Internationale Bosdag tot Wereldmilieudag vroeg PEFC fotografen en bosliefhebbers uit de hele wereld ons hun beste bosfoto's te laten zien. In totaal werden 7.500 fantastische foto's ontvangen, waarop magische boslandschappen, spelende dieren en mensen die in het bos wonen en werken te zien zijn. Van de 750 ontvangen foto's in België zijn er 2 doorgedrongen tot de 12 finalisten!

Small Woods in a Big Forest

Wij zijn verheugd aan te kondigen dat de jury Beate Magedin met haar foto "Small Woods in a Big Forest" getrokken in een Zweeds bos, heeft gekozen tot PEFC Fotograaf van het Jaar 2022! 

"Mijn echtgenoot, onze honden en ik zijn bijna elke dag in het bos en we houden ervan om daar te zijn en te genieten van de rust en de geluiden van de natuur. We staan samen met onze neus in de wind en absorberen de kracht van de natuur," vertelt ze. 

"En als we op onze rug en buik liggen, kunnen we de kleine wereld van mossen, varens, paardenstaarten en andere planten zien die de grond bedekken en net zo belangrijk zijn voor het leven en behoud van het bos als grote bomen," vervolgt ze. 

Fotograaf en jurylid Lukas Prins vond het beeld prachtig. "Zowel de schaal, het detail als de vignettering brengen je in beeld”,  merkte hij op. 

 

2 Belgische foto’s bij de 12 finalisten !


Het verheugt ons dat de foto "In het koude donkere bos" van Els De Backer, getrokken in Wuustwezel in de provincie Antwerpen, en "En standby" van Isabelle Modave, getrokken in de buurt van Dinant in de provincie Namen, tot de 12 beste foto's behoorden die door de jury werden geselecteerd. Gefeliciteerd, allebei! Bekijk hier de foto's van de Belgische wedstrijd.

De 12 beste foto’s

Het kiezen van een winnaar was niet gemakkelijk, want alle 12 foto's zijn prachtig en verdienen het gezien te worden! Dank aan de duizenden fotografen die aan onze wedstrijd hebben deelgenomen, en felicitaties aan onze PEFC Fotograaf van het Jaar 2022 en aan de andere finalisten!


Bekijk alle foto’s op de website van PEFC International.

 

 


Keep in touch

Ontvang elke 2 maanden onze nieuwsbrief