Jaarverslag 2023: ontdek onze highlights

Erkenning van de normen voor duurzaam bosbeheer in Wallonië, einde van de overgangsperiode voor Chain of Custody standaarden en bewustmaking in belangrijke sectoren van de noodzaak om bosmaterialen verantwoordelijk in te kopen.

Jaarverslag 2023: ontdek onze highlights

28 mei 2024 Het PEFC-systeem

In 2023 bereikte PEFC Belgium belangrijke mijlpalen met de erkenning van de normen voor duurzaam bosbeheer in Wallonië en het einde van de overgangsperiode voor de internationale Chain of Custody-standaarden.

Erkenning en overgang

2023 was een periode van overgang en erkenning voor PEFC Belgium. Het eerste belangrijke punt was de finale erkenning door PEFC International van de normen voor duurzaam bosbeheer voor het Waalse bos. Deze erkenning valideert de voortdurende inspanningen van alle belanghebbenden die deelnamen aan het proces in België om een verantwoord beheer van de Waalse bossen te promoten in overeenstemming met de internationale standaarden voor duurzaam bosbeheer.

2023 markeerde ook het einde van de overgangsperiode voor de internationale Chain of Custody-standaarden. Alle PEFC-gecertificeerde bedrijven in België voldoen nu aan de nieuwste PEFC-normen voor de traceerbaarheid van bosproducten en hun certificaten kunnen online worden geraadpleegd in de internationale database.


Steun voor belangrijke sectoren

PEFC Belgium is doorgegaan met het sensibiliseren van de sleutelsectoren voor de noodzaak van het verantwoorde inkopen van bosproducten, door middel van verschillende initiatieven zoals beurzen, presentaties, opleidingen en gepersonaliseerd advies.

Raadpleeg voor meer informatie het volledige jaarverslag en ontdek alle initiatieven van PEFC Belgium voor duurzaam bosbeheer.PEFC & EUDR

Ontdek hoe PEFC zijn standaarden afstemt op de regelgeving van de Europese Unie voor ontbossingsvrije producten.

Keep in touch

Ontvang elke 2 maanden onze nieuwsbrief