Op weg naar afstemming op de EUDR: bekijk het PEFC webinar

Op 27 februari deelden we de laatste ontwikkelingen binnen PEFC op weg naar afstemming op de EUDR. Als u het gemist hebt, bekijk dan de opname.

Op weg naar afstemming op de EUDR: bekijk het PEFC webinar

7 maart 2024 Het PEFC-systeem

Op 27 februari deelden we de laatste ontwikkelingen binnen PEFC op weg naar afstemming op de EUDR. Als u het gemist hebt, bekijk dan de opname.


Deze twee sessies verwelkomden 1500 deelnemers die graag meer wilden weten over PEFC's voortgang in de ontwikkeling van de PEFC EUDR oplossing voor boseigenaars en de markt.

PEFC-deskundigen presenteerden de vooruitgang die is gedaan in het afstemmen van duurzaam bosbeheer en chain of custody-normen op de EUDR-vereisten, evenals de cruciale elementen van data en data-integriteit.

Bekijk de hoogtepunten van het webinar en de veelgestelde vragen, gebaseerd op vragen die tijdens het webinar zijn ontvangen (in het Engels):

Webinar takeaways: PEFC, on the path to EUDR alignment 1.11 MB
FAQ: Afstemming van PEFC op de EUDR 204.59 KB


Chain of custody

Marta Martinez Pardo, PEFC International's Technisch Directeur en Chain of Custody expert, gaf een overzicht van het PEFC EUDR DDS (Due Diligence System) dat we aan het ontwikkelen zijn om onze PEFC Chain of Custody gecertificeerde partners te helpen voldoen aan hun verplichtingen onder de EUDR.

Deze vrijwillige tool kan gemakkelijk geïntegreerd worden in bestaande PEFC Chain of Custody processen als bedrijven besluiten om het ST 2002 Chain of Custody DDS te implementeren of te vervangen door het PEFC EUDR DDS op productgroepniveau.

Gegevens en integriteit 

Rob Shaw, Senior Integrity Manager en Data expert, benadrukte het groeiende aantal interacties met externe partners, waaronder de European Space Agency, die een proefproject met PEFC gaat financieren. Hij legde ook uit hoe we op zoek zijn naar IT-dienstverleners met wie we kunnen samenwerken om van hun technische oplossingen gebruik te kunnen maken.

Toekomstige prioriteiten zijn onder andere advies en training voor PEFC Chain of Custody organisaties en certificatieinstellingen, evenals de ontwikkeling van vrijwillige zorgvuldigheidsverklaringen en technologie-gebaseerde risicobeoordelingsoplossingen. We kijken ook hoe PEFC gecertificeerde bossen en kleine boseigenaars kan helpen bij het vastleggen van geolocatiegegevens en bij deze efficiënt door de toeleveringsketen te communiceren. 

Duurzaam bosbeheer en het laatste updates van de Europese Unie

Hubert Inhaizer, onze expert op het gebied van duurzaam bosbeheer, en Maja Drca, onze EU-vertegenwoordiger, deelden ook gedetailleerde updates over het werk dat we doen om ervoor te zorgen dat PEFC-gecertificeerde materialen klaar zijn voor de toeleveringsketens van de EU, evenals relevante informatie van de Europese Commissie.

Meer informatie

Voor meer informatie over hoe PEFC uw partner is voor de EUDR, bezoek de speciale PEFC EUDR pagina

Abonneer u op de nieuwsbrief van PEFC International - Technical Matters - om op de hoogte te blijven van al het laatste nieuws van PEFC EUDR.

Als u vragen heeft over PEFC en onze afstemming met de EUDR, stuur dan een e-mail naar eudr@pefc.org.

Keep in touch

Ontvang elke 2 maanden onze nieuwsbrief