PEFC Belgische fotowedstrijd: ontdek de winnende foto's!

2022 is een recordjaar voor onze fotowedstrijd "Experience Forests, Experience PEFC". We ontvingen bijna 750 foto's! Hartelijk dank aan alle deelnemers die hun passie voor bossen met ons hebben willen delen.

PEFC Belgische fotowedstrijd: ontdek de winnende foto's!

23 juni 2022 Groot publiek & consumenten

2022 is een recordjaar voor onze fotowedstrijd "Experience Forests, Experience PEFC". We ontvingen bijna 750 foto's! Hartelijk dank aan alle deelnemers die hun passie voor bossen met ons hebben willen delen.

Een vloed van daslook zover het oog reikt, een ijsvogel uit Dinant op zijn hoede, een varen in volle lenteontwikkeling, een prachtige oude boom in het Munsterbos en een jonge hinde tussen hoog gras en sneeuw. Het 2022 palmares voert ons van bos naar bos en dompelt ons onder in poëtische en magische sferen.

Inspiratie om onze bossen te beschermen

De deelnemende foto's worden gebruikt om ons werk voor de bossen van de wereld te promoten. Op die manier helpen de deelnemers ons onze missie te vervullen: de bossen van de wereld duurzamer maken door certificering. Op die manier kunnen wij samen blijven werken aan een wereld waarin bossen duurzaam worden beheerd.

Volgende stap: de internationale fotowedstrijd!

De 5 Belgische winnende foto's zijn nu in de running voor de PEFC Photographer of the Year Award 2022. 12 andere landen nemen deel aan deze door PEFC georganiseerde internationale fotowedstrijd. De winnaar van de internationale wedstrijd wordt in november bekendgemaakt. Volg ons op sociale media om op de hoogte te blijven!

Bekijk nu de 5 winnende foto's van de Belgische PEFC-fotowedstrijd!

Winnende foto : "Wild Garlic" door (c) Glenn Strypsteen @glennstrypsteen_photography, genomen in een Nederlands bos aan de Duitse grens. Glenn wint een waardebon van 150 euro, een abonnement van 1 jaar op National Geographic en de kans om jurylid te zijn in onze nationale fotowedstrijd 2023. Zijn foto is opgenomen in de internationale wedstrijd "PEFC Photographer of the Year 2022".


2e: "En stand-by" door (c) Isabelle Modave @rosedesvents_photography, genomen in Dinant in de vallei van de Maas. Isabelle wint een abonnement van 1 jaar op National Geographic. Haar foto is ook opgenomen in de internationale wedstrijd "PEFC Photographer of the Year 2022".


3e: "Nieuwe leven" door (c) Andrea Otte @lovegurudreake, genomen in Brecht in de provincie Antwerpen. Andrea wint een abonnement van 1 jaar op National Geographic. Haar foto is ook opgenomen in de internationale wedstrijd "PEFC Photographer of the Year 2022".


4e: "Pracht van het Munsterbos" door (c) Nicole Vansichen @nicolevansichen, genomen bij het Munsterbos in Bilzen, ten oosten van Hasselt. Haar foto is opgenomen in de internationale wedstrijd "PEFC Photographer of the Year 2022".


5e : "In het koude donkere bos" door (c) Els De Backer @backerelsde, genomen in Wuustwezel in de provincie Antwerpen. Haar foto is opgenomen in de internationale wedstrijd "PEFC Photographer of the Year 2022".Proficiat! 

Veel dank ook aan Claude CordaFrederic Demeuse en Glenn Vanderbeke, onze juryleden.


Wilt u meer mooie bosfoto's zien? 

Neem een kijkje op Instagram onder #experiencepefc2022 om alle ingezonden foto's te ontdekken!


Volgende afspraak in november voor de PEFC Photographer of the Year Award!
 

PEFC & EUDR

Ontdek hoe PEFC zijn standaarden afstemt op de regelgeving van de Europese Unie voor ontbossingsvrije producten.

Contact

Valérie Squelart

Communication & Marketing

Keep in touch

Ontvang elke 2 maanden onze nieuwsbrief