PEFC - uw partner voor de EUDR

PEFC belanghebbenden kunnen binnenkort gebruik maken van onze praktische oplossingen EUDR succesvol te implementeren.

PEFC - uw partner voor de EUDR

28 november 2023 Het PEFC-systeem

PEFC zet zich al lange tijd in om ontbossing een halt toe te roepen door duurzaam bosbeheer en producten die niet bijdragen aan bosverlies te promoten. We zijn vastbesloten om dit werk voort te zetten en steunen de doelstellingen van de Europese verordening inzake ontbossingsvrije producten (EUDR) van harte.

De PEFC standaarden zijn al goed gepositioneerd om te voldoen aan veel belangrijke elementen van de EUDR (European Union Deforestation Regulation, of EU-Ontbossingsverordening) en PEFC werkt er intensief aan om ze nog beter af te stemmen op deze verordening. PEFC-chain of custody gecertificeerde bedrijven en PEFC-gecertificeerde boseigenaars kunnen binnenkort gebruik maken van onze praktische oplossingen om EUDR succesvol te implementeren.

Bij PEFC hanteren we een totaalaanpak voor duurzaam bosbeheer. Bij PEFC-certificering wordt rekening gehouden met tal van milieu-, sociale en economische overwegingen, terwijl tegelijkertijd het belangrijkste aandachtspunten van EUDR - ontbossing en legaliteit van hout - worden aangepakt.

Ontdek hoe we werken aan de afstemming met de EUDR

De PEFC EUDR uitrol

PEFC heeft 25 jaar ervaring in het mogelijk maken van een dialoog over duurzaam bosbeheer. We gaan de uitdaging van EUDR niet anders aan: het samenbrengen van verschillende experts en belanghebbenden, het bereiken van consensus en het bieden van een oplossing aan de markt die flexibiliteit geeft en inspeelt op de behoeften van onze belanghebbenden.We hebben een transversaal plan opgesteld om de verschillende aspecten binnen EUDR te dekken. In lijn met onze inclusieve dialoog en bottom-up benadering nemen PEFC leden en externe experts deel aan werkgroepen om onze PEFC EUDR oplossing voor de markt te ontwikkelen.

Lees meer over de PEFC EUDR uitrol

PEFC's stappenplan voor de afstemming met de EUDR

Onze routekaart zal ons en onze leden leiden naar een goedgekeurde oplossing voor de zomer van 2024.

Een paar belangrijke stappen in ons stappenplan zijn de openbare consultaties van de EUDR gerelateerde normen in februari en maart en het testen van deze normen tussen maart en april - klaar voor de goedkeuring van de normen in mei/juni 2024.

In de achtergrond werken onze werkgroepen aan onze ontwikkelingsstromen om ervoor te zorgen dat we praktische oplossingen hebben waarmee u EUDR met succes kunt implementeren. We blijven ook samenwerken met de EU-Commissie, zoals we al doen sinds het begin van het EUDR-ontwikkelingsproces.

Afbeelding niet beschikbaar

Bekijk onze routekaart naar afstemming

Neem contact met ons op

Als u vragen hebt over PEFC en onze afstemming op EUDR, neem dan contact met ons op via eudr@pefc.org.

Voor updates over PEFC en EUDR, schrijf u in voor onze nieuwsbrief.
PEFC & EUDR

Ontdek hoe PEFC zijn standaarden afstemt op de regelgeving van de Europese Unie voor ontbossingsvrije producten.

Contact

Samuel Oldenhove

General Secretary

Keep in touch

Ontvang elke 2 maanden onze nieuwsbrief