Podcast: Duurzaam bosbeheer en verantwoord verpakken met AMNorman

We hadden het genoegen om te worden uitgenodigd door AMNorman, een adviesbureau voor de voedingssector. De gelegenheid om te praten over Responsible Packaging.

Podcast: Duurzaam bosbeheer en verantwoord verpakken met AMNorman

29 november 2023 Bedrijven - Inkoop, groothandel & FMCG

We hadden onlangs het genoegen om te worden uitgenodigd om deel te nemen aan de podcast van AMNorman, een adviesbureau voor de voedingssector. Dit was ook de gelegenheid om te praten over het belang van duurzame inkoop van hout- en papiergrondstoffen voor verpakkingen.

AMNorman is een Vlaamse onafhankelijke competentie-, advies- en opleidingspartner voor bedrijven in de voedingssector en diervoedersector. Hun experten ondersteunen bedrijven bij alle aspecten van kwaliteitsmanagement, voedselveiligheid, implementatie van normen, wet- en regelgeving, etikettering en productontwikkeling. En dat omvat dus ook verpakking.

Het adviesbureau produceert een reeks informatieve podcasts ("Normcast") over deze thema's, die beschikbaar zijn op Spotify.

In dit kader werd PEFC Belgium uitgenodigd om te praten over hoe het label werkt en hoe bedrijven kunnen bijdragen aan duurzaam bosbeheer, het belang van de inkoop van duurzame hout/papier grondstoffen voor verpakkers en merken, en de huidige 'Responsible Packaging' sensibiliseringscampagne voor duurzame verpakkingen.

Veel luisterplezier! 

PEFC & EUDR

Ontdek hoe PEFC zijn standaarden afstemt op de regelgeving van de Europese Unie voor ontbossingsvrije producten.

Contact

Samuel Oldenhove

General Secretary

Keep in touch

Ontvang elke 2 maanden onze nieuwsbrief