Promoot uw duurzame producten

Met het PEFC-label informeert u uw klanten over uw verantwoorde keuze voor duurzame bevoorrading.

Promoot uw duurzame producten

Als u PEFC-gecertificeerde materialen aankoopt, laat het uw klanten weten! Dat kan met het PEFC-label. Als merkeigenaar, retailer of distributeur kunt u het PEFC-label op verschillende manieren gebruiken.

Gebruik het PEFC-label op uw producten

U kunt dit label direct op een product aanbrengen, maar ook op de verpakking van producten die PEFC-gecertificeerd zijn. 

Communiceer uw engagement naar uw klanten door het PEFC-label zichtbaar te maken op uw producten. Als uw producten door derden worden geproduceerd, moeten uw leveranciers PEFC-gecertificeerd zijn en de eindproducten labelen met hun PEFC licentienummer. Alleen PEFC-gecertificeerde bedrijven mogen het PEFC-label direct op de producten gebruiken. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Gebruik het PEFC-promotielabel

Gebruik het PEFC-promotielabel om uw engagement voor duurzaam inkopen te communiceren op uw website, in uw jaar- en MVO-verslagen, in uw marketingmateriaal, in uw catalogi en brochures en in uw materiaalstock. 

Dit label heeft de standaardtekst “Bevordering van duurzaam bosbeheer”. U kunt de onderstaande teksten echter als alternatief gebruiken:
"[Bedrijfsnaam] koopt PEFC-gecertificeerde producten"
"[Bedrijfsnaam] bronnen PEFC-gecertificeerde producten"
"[Bedrijfsnaam] biedt PEFC-gecertificeerde producten aan"

Meer weten over het gebruik van het label

Laat u zich certificeren

Om het labelen te vereenvoudigen kan uw bedrijf zelf de PEFC Chain of Custody certificering behalen. Zo kunt u het PEFC-label met uw eigen logonummer gebruiken en moeten uw leveranciers u niet meer die van hen bezorgen. U kunt uw etiketten rechtstreeks downloaden van de PEFC-logogenerator.

Ontdek hier de 5 stappen om uw onderneming te laten certificeren!

Keep in touch

Ontvang elke 2 maanden onze nieuwsbrief