Best Use of Certified Timber Prize: de finalisten zijn bekend

De prijs beloont architecten en projectteams die gecertificeerd hout als primair bouwmateriaal op een innovatieve, educatieve of artistieke manier gebruiken. Hier is de lijst van de finalisten van dit jaar!

Best Use of Certified Timber Prize: de finalisten zijn bekend

26 september 2022 Architectuur & duurzaam bouwen

Een bar, een stadion, een brug en meer: het World Architecture Festival (WAF) heeft de acht finalisten bekendgemaakt voor de Best Use of Certified Timber Prize, gesteund door PEFC.

De prijs bekroont architecten en projectteams die gecertificeerd hout op innovatieve, educatieve of artistieke wijze hebben gebruikt.

Teams uit de hele wereld stuurden hun gebouwen in voor de prijs. In totaal werden 30 projecten ingediend, van Amerika en Europa tot Azië en Oceanië.

In het vierde jaar dat we deze prijs steunen, zijn we onder de indruk van de kwaliteit van de gebouwen op de shortlist en de manier waarop hout is gebruikt om functionaliteit, design en duurzaamheid te garanderen.

De winnaar wordt op 2 december bekendgemaakt.

WAF Best Use of Certified Timber shortlist 2022 13.02 MB

Duurzaam hout in de kijker

Hoewel de rode draad tussen de finalisten is dat ze allemaal gecertificeerd hout gebruiken, verschillen hun stijl en doel aanzienlijk.

De bar, het stadion en de woongebouwen, het station, het kantoorgebouw en de houten brug benadrukken allemaal de veelzijdigheid van hout.

De redenen om voor hout te kiezen zijn even divers als de gebouwen zelf, gaande van ontwerp- en duurzaamheidsoverwegingen, over de robuustheid van het materiaal in barre klimatologische omstandigheden, tot de wens om hulde te brengen aan traditionele lokale bouwtechnieken.

"Hout is niet alleen een duurzame keuze, het is een robuust en betrouwbaar materiaal, dat een speciale uitstraling geeft aan elk gebouw," zegt Fabienne Sinclair, Head of Marketing bij PEFC International.

"Het is inspirerend om te zien hoe het bouwen met gecertificeerd hout zich ontwikkelt, van nieuwe modulaire en circulaire bouwsystemen tot steeds hogere gebouwen. Wat een paar jaar geleden nog toekomstdromen waren, is nu realiteit."

Het World Architecture Festival vindt als hybride evenement plaats van 30 november tot en met 2 december in Lissabon, Portugal.

Bouwen aan de toekomst met duurzaam hout

Over de hele wereld omarmt de architectengemeenschap massief en bewerkt hout voor spraakmakende, bekroonde projecten en alledaagse ontwerpen.

Onder het thema "Designing the Future with Sustainable Timber" is een reeks belanghebbenden onder leiding van PEFC bijeengekomen om het gebruik van hout in de bouw in het algemeen en van gecertificeerd hout in het bijzonder te bevorderen. Kom erbij! Neem contact op met fabienne.sinclair@pefc.org


PEFC & EUDR

Ontdek hoe PEFC zijn standaarden afstemt op de regelgeving van de Europese Unie voor ontbossingsvrije producten.

Evenement(en)

World Architecture Festival 2022

Architectuur & duurzaam bouwen

Lisbon Portugal

Contact

Maxime de Schietere

Account Manager

Document(en)

Keep in touch

Ontvang elke 2 maanden onze nieuwsbrief