LiveEO en PEFC kondigen partnerschap aan voor EUDR-naleving

LiveEO en PEFC zijn verheugd een innovatieve samenwerking aan te kondigen om gecertificeerde organisaties te helpen te voldoen aan de European Union Deforestation Regulation (EUDR).

LiveEO en PEFC kondigen partnerschap aan voor EUDR-naleving

28 juni 2024 Het PEFC-systeem

LiveEO en PEFC zijn verheugd een innovatieve samenwerking aan te kondigen om gecertificeerde organisaties te helpen te voldoen aan de European Union Deforestation Regulation (EUDR).

De twee organisaties hebben hun expertise op het gebied van satellietanalyse en modulaire Chain of Custody gecombineerd om een programma te ontwikkelen dat PEFC-gecertificeerde bedrijven begeleidt naar EUDR-naleving met behulp van een aangepaste versie van LiveEO's EUDR-platform, TradeAware. Bedrijven kunnen zich vandaag nog aanmelden indien ze het willen om deel te nemen aan het programma en hun nalevingsreis te beginnen.

Marktleider in EUDR-afstemmingsoplossingen

LiveEO en PEFC, een van de pioniers op het gebied van EUDR compliance, zetten een nieuwe standaard voor innovatieve en betrouwbare EUDR oplossingen voor hout en houtproducten. Door de transparantie in toeleveringsketens te vergroten, verminderen de betrokken bedrijven aanzienlijk het risico op illegale activiteiten, verstoringen van de toeleveringsketen en niet-naleving.

Voordelen voor PEFC-certificaathouders

Bedrijven die zich inschrijven voor het programma worden begeleid bij de belangrijkste voorbereidende stappen, waaronder het verzamelen van geolocaties en de integratie van leveranciers in het TradeAware platform, zodat ze ruim voor de deadline aan de eisen kunnen voldoen.

Als onderdeel van de samenwerking ontwikkelt LiveEO een aangepaste versie van het EUDR TradeAware platform, speciaal afgestemd op de behoeften van PEFC-gecertificeerde organisaties. Dit biedt een aantal voordelen, waaronder:

  • Geïntegreerde end-to-end naleving: het platform integreert de PEFC-eisen, waardoor bedrijven die zowel aan de EUDR- als de PEFC-eisen willen voldoen tijd en moeite besparen en de vereiste gegevens naadloos in de toeleveringsketens kunnen worden geïntegreerd.
  • Gemakkelijk delen van informatie: de gemakkelijke integratie van kopers en leveranciers op het gebruiksvriendelijke TradeAware platform vermindert de projectbeheerkosten voor EUDR afstemming aanzienlijk en voorkomt het mengen van houtpartijen die wel en niet aan de eisen voldoen.
  • Best-in-class nauwkeurigheid in bosmonitoring: marktleidende analyse van satellietgegevens identificeert op betrouwbare wijze ontbossing en aantasting van bossen en voorkomt verkeerde classificatie die kostbare verstoringen in de toeleveringsketen veroorzaakt.
  • Een kosteneffectieve oplossing: houders van een PEFC-certificaat profiteren van speciale tarieven op het TradeAware-platform van LiveEO.

Geavanceerde technologie voor bosmonitoring

LiveEO TradeAware biedt een transparant compliance proces op een gebruiksvriendelijk platform. Eenvoudige integratie van supply/buyer versnelt het verzamelen van geolocatie en vergemakkelijkt het delen van informatie en documenten door de gehele leveringsketen. Geïntegrated legaliteitscontroles zorgen voor audit naleving, terwijl eigen AI-algoritmen veranderingen in landgebruik met best-in-class nauwkeurigheid detecteren, waardoor kostbare verstoringen als gevolg van het ten onrechte uitsluiten van leveranciers worden voorkomen. Met flexibele API's integreert TradeAware moeiteloos met bestaande supply chain managementsystemen, waarbij locatie- en productgegevens worden gekoppeld om de complexiteit van compliance te verminderen. Als SOC2-gecertificeerde provider garandeert LiveEO de veilige opslag van alle informatie.

Impact van samenwerking voor duurzaamheid en compliance

Door het combineren van LiveEO's satelliet monitoring technologie met PEFC's modulaire EUDR Chain of Custody-normen, stelt de tool bedrijven in staat om milieuzorg aan te tonen en wettelijke risico's te verminderen. LiveEO en PEFC stimuleren innovatie in bosbewaking, verbeteren de betrouwbaarheid van duurzaamheidscertificeringen en bevorderen wereldwijd een transparante en ethisch verantwoorde houtindustrie.

Om u aan te melden voor het programma en meer informatie te ontvangen ga naar LiveEO website.

Om meer te weten te komen over PEFC's ondersteuning voor EUDR-naleving, bezoek de EUDR pagina op onze website of neem contact op met eudr@pefc.org.

PEFC & EUDR

Ontdek hoe PEFC zijn standaarden afstemt op de regelgeving van de Europese Unie voor ontbossingsvrije producten.

Contact

Samuel Oldenhove

General Secretary

Keep in touch

Ontvang elke 2 maanden onze nieuwsbrief