De voordelen van het PEFC-label voor uw bedrijf

Laat zien dat u zich engageert als een verantwoordelijk bedrijf, dat u voldoet aan de wettelijke eisen en de eisen van de markt en dat u korte ketens verkiest.

De voordelen van het PEFC-label voor uw bedrijf

Laat zien dat u zich engageert als een verantwoordelijk bedrijf, dat u voldoet aan de wettelijke eisen en de eisen van de markt en dat u korte ketens verkiest.

77% van de Belgen staat open voor de groene trend, ook wel bekend als de “Blue Deal” Martine Clerckx, Wide

Beantwoorden aan de verwachtingen van uw consumenten

Een PEFC-label op een hout- of papierproduct levert de consument het bewijs dat het gekochte product ecologisch en maatschappelijk verantwoord is.

Het engagement van uw bedrijf voor een verantwoord aankoop- en anti-ontbossingsbeleid tonen aan uw partners en klanten.

Positioneer u via uw aankoopkeuzes als een verantwoordelijk speler door het PEFC-label te eisen van uw leveranciers en uw engagement bekend te maken bij uw klanten.

Ontdek hoe u kunt meedoen!

Streven de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs)

Bij PEFC zijn we ervan overtuigd dat duurzaam beheerde bossen een belangrijke rol spelen bij het realiseren van een duurzame toekomst. Wij zetten ons in om zowel lokaal als internationaal ons steentje bij te dragen aan het bereiken van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN door middel van de PEFC-certificering, en wij nodigen u uit om samen met ons de planeet te beschermen, een einde te maken aan de armoede en ervoor te zorgen dat alle mensen tegen 2030 van vrede en voorspoed kunnen genieten.

Kom meer te weten over PEFC en de Sustainable Development Goals, en hoe u kunt bijdragen!

86% van de Belgische bevolking zegt geen producten te willen consumeren die de bossen vernietigen WWF & Bos+ 2019

De voorkeur geven aan korte ketens door lokale materialen te verkiezen

PEFC is een wereldwijd certificeringslabel dat het mogelijk maakt om lokaal in te kopen. Met meer dan 325 miljoen hectare gecertificeerd bos in meer dan 53 landen vertegenwoordigt het PEFC-systeem meer dan 60% van de totale gecertificeerde bossen wereldwijd.

  • In België: meer dan 40% van de bossen is gecertificeerd als duurzaam beheerd, waarvan 92% met het PEFC-label.
  • In België en buurlanden:  91% van de bossen gecertificeerd met het PEFC-label.
  • In Europa: 68% van de bossen gecertificeerd met het PEFC-label. 

Door als bedrijf de voorkeur te geven aan hout- of papierproducten met PEFC-label voor uw bevoorrading krijgt u vooral hout uit lokale bronnen en dus korte ketens.

70% van de consumenten is geneigd om een product met een verantwoord label te kopen. PEFC/GFK Global Consumer Survey 2017

Beantwoorden aan wettelijke en marktvereisten

Als merk of retailer hebt u te maken met tal van wettelijke en reglementaire vereisten. Alle producten met PEFC-label zijn afkomstig uit PEFC-gecertificeerde bossen die worden beheerd in overeenstemming met de nationale en internationale wettelijke vereisten voor bossen. De PEFC-certificering voldoet ook aan de fundamentele conventies van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) die de rechten van bosarbeiders in de gehele bosbouwproductieketen beschermen.  

Daarnaast voldoet de PEFC Chain of Custody (COC)-certificering aan de wettelijke eisen, zoals de EU-Houtverordening. (EU Timber Regulation: EUTR), de US Lacey Act en het Australische verbod op illegale houtkap (Australian Illegal Logging Prohibition Regulation). 

Uw bevoorrading beveiligen

Met meer dan 325 miljoen hectare gecertificeerd bos in meer dan 53 landen is PEFC de grootste bron van gecertificeerde en duurzaam beheerde bossen ter wereld. Het gebruik van PEFC-gecertificeerde materialen stelt u in staat om uw aanvoer van materialen uit duurzame en verantwoorde bronnen te garanderen.

Contact

Sofie Versweyveld

Senior Account Manager

Evenement(en)

EMPACK Gent 2024

Bedrijven - Inkoop, groothandel & FMCG

Gent België

Wist u dat?

2/3 van de consumenten heeft een voorkeur voor bedrijven die blijk geven van verantwoorde inkooppraktijken door middel van een certificeringslabel zoals PEFC. (PEFC/GFK Global Consumer Survey 2017)

1/3 van de consumenten zoekt geregeld naar milieulabels op voedselverpakkingen. (wereldwijde Regeneration Study 2013)

Keep in touch

Ontvang elke 2 maanden onze nieuwsbrief