Case stories

8 april 2024

De Franse gemeenschap bouwt een voorbeeldschool met PEFC-hout

Architectuur & bouw

Het gebouw is het eerste in een reeks nieuwe scholen in de Fédération Wallonie-Bruxelles. Het uitgangspunt: geprefabriceerde, modulaire en gemakkelijk repliceerbare gebouwen. Vooral het vele hout springt in het oog.

19 februari 2024

Biemar Bois: gecertificeerd duurzaam hout en het Tram'Ardent-project

Chain of Custody bedrijven

Biemar Bois, een Waalse houtspecialist, heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. De PEFC-certificering heeft hen geholpen bij het binnenhalen van contracten zoals het Tram'Ardent-project in Luik. We hebben Laurent Biemar, directeur, aangesproken.

9 januari 2024

CBlue, winnaar van de Green Solutions Award tijdens COP28

Architectuur & bouw

Het Belgische CBlue-gebouw won de prijs voor zijn holistische visie op duurzaamheid. Er wordt met name gebruik gemaakt van korte ketens, bio-sourced materialen en PEFC-gecertificeerde lokale houtmaterialen.

20 november 2023

Brouwerij Haacht: PEFC-gelabelde verpakkingen en duurzaamheidskompas

Verpakking

Heerlijke Belgische biertjes in een duurzame verpakking. Dat is waar Brouwerij Haacht, onafhankelijk familiebedrijf actief sinds meer dan 125 jaar, voor staat. “Het PEFC-label ondersteunt de verduurzaming van onze bedrijfsvoering”, vertelt Communications Manager Philippe Michiels.

12 juni 2023

Duurzame zorgcampus, grootste CLT-project in België

Architectuur & bouw

De nieuwe zorgcampus Sint-Jozef in Ekeren werd binnen maar één jaar volledig opgericht en is opgetrokken uit PEFC-gelabeld hout. Het gebruikte materiaal zorgt voor maar liefst 4.428 ton CO2-captatie! We zatten hieromtrent samen met Karel Verzelen, CEO van CLT-S en Jona Michiels, Innovation Manager van Groep van Roey.

Keep in touch

Ontvang elke 2 maanden onze nieuwsbrief