Ze hebben voor PEFC gekozen

Lees de getuigenissen van degenen die voor PEFC certificering hebben gekozen en aan de duurzaamheid van hun sectoren hebben bijgedragen.

Kewlox: actie ondernemen voor onze bossen met leveranciers

"Toen ik het familiebedrijf overnam, was de PEFC-certificering daar sinds lang. Ik was er trots op dat ik dit proces kon voortzetten, en ons bedrijf is nu al meer dan 10 jaar gecertificeerd. We sensibiliseren onze klanten, die graag willen weten waar hun meubelen vandaan komen en het ook op prijs stellen dat ze hun aankopen kunnen betalen met hun ecocheques. Deze aanpak, gebaseerd op overtuiging, wordt uitgevoerd in coördinatie met onze verschillende leveranciers, met de steun van PEFC Belgium. Uiteindelijk zijn we slechts één schakel in een grote keten waar we, elk op ons eigen niveau en allemaal samen, actie ondernemen om de bossen te beschermen."

Geneviève Le Clercq, Managing Director bij Kewlox


Burgo Groep: een preferentieel aankoopbeleid voor gelabeld hout

"In 2003 heeft Burgo Ardennes zich aangesloten bij het PEFC-aanpak, dat gebaseerd is op criteria voor duurzaam beheer die de multifunctionele rol van bossen in stand houden en stimuleren. Gecertificeerd hout, dat 60% van onze behoeften vertegenwoordigt, is altijd een sterk verkoopargument geweest voor onze afgewerkte producten. Nu de vraag van onze klanten toeneemt, wordt het een prioriteit voor ons concurrentievermogen. Daarom hebben we een preferentieel aankoopbeleid voor gelabeld hout ingevoerd, zowel wat betreft de prijs als de gecontracteerde volumes.

Eric Meurisse, inkoopmanager hout bij Burgo Ardennes


Daneels Media Groep: de garantie van legale en duurzame bronnen

"We zijn altijd op zoek naar duurzame oplossingen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Elke dag stellen we onszelf de kritische vraag hoe we op dit vlak nog vooruitgang kunnen boeken in al onze processen. Voor papier was de keuze voor PEFC snel gemaakt. Aangezien onze hoofdlocatie midden in de bossen van de Noordelijke Kempen ligt, lag het voor de hand om te kiezen voor papier uit duurzaam beheerde bossen. De PEFC-certificering garandeert dat het papier afkomstig is van legale en duurzame bronnen."

Kristof Van den Langenbergh, QHSE Manager bij Daneels Media GroepOntdek andere getuigenissen

19 februari 2024

Biemar Bois: gecertificeerd duurzaam hout en het Tram'Ardent-project

Chain of Custody bedrijven

Biemar Bois, een Waalse houtspecialist, heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. De PEFC-certificering heeft hen geholpen bij het binnenhalen van contracten zoals het Tram'Ardent-project in Luik. We hebben Laurent Biemar, directeur, aangesproken.

16 mei 2023

100% van onze Aurora-papierwaren zijn PEFC-gecertificeerd

Chain of Custody bedrijven

Het Belgische familiebedrijf Aurora heeft als kernactiviteit papier verwerken tot papierwaren. Wim Tackx, aankoper van de grondstoffen, vertelt over de voordelen van de PEFC-certificering voor zijn bedrijf.

8 maart 2023

Mathy By Bols - kinderkamermeubilair met respect

Chain of Custody bedrijven

Respect : zo luidt het leitmotiv van de producent die zich op ecodesign, schaalbaarheid en circulariteit focust. Wij mochten de directeur, Jean-Marie Bols, ontmoeten.

25 januari 2023

Ecobos - PEFC-certificering als logische keuze

Chain of Custody bedrijven

Geert De Smet, zaakvoerder van Ecobos, over hoe een duurzame jongensdroom werkelijkheid werd en over de logische keuze voor PEFC-certificering.

28 september 2022

Kewlox, een PEFC-gelabeld Belgisch stijlicoon

Chain of Custody bedrijven

Geneviève Le Clercq, Afgevaardigd Bestuurder van Kewlox, staat aan het roer van dit op en top Belgisch bedrijf met internationale uitstraling. Stijl en duurzaamheid gaan hier hand in hand.

27 juni 2022

Daddy Kate drukkerij – CO²-neutraliteit en PEFC-certificering

Chain of Custody bedrijven

Thijs Claes, CEO van Daddy Kate, over de uitdagingen van het familiebedrijf en hoe het naar CO2-neutraliteit tegelijkertijd streeft, waartoe de PEFC-certificering kan bijdragen.

15 juni 2022

Unilin - de waardeketen van natuurrubber verbeteren

Chain of Custody bedrijven

Jens Van Rompaey, Managing Director van de houtdivisie van Unilin Flooring, legt uit waarom het gebruik van gecertificeerd hout van cruciaal belang is in de wereld van vandaag, en waarom Unilin heeft voor PEFC-certificering gekozen.

Keep in touch

Ontvang elke 2 maanden onze nieuwsbrief